Saturday, December 04, 2004

Outing di D'Kayu

Outing di D'Kayu

mlm nih bercadang utk mkn beramai2 kat D' kayu. disbbkan ade uncle+family dr miri dtg ke gombak, kiteorg pon berpakat utk mkn beramai2. skang nih uncle+family dr miri tu tinggal kat rumah auntie+husband kat area melati. kiteorg berconvoi utk ke restoran tu, disbbkan derang mmg tatau jln ke sane. sambung 3 meja. pjg la pulak. auntie2 dan uncle2 saye dan anak2 seme nye mkn nasik kandar. family kite lak order yg goreng2. kite, mum, dad order char kuey teow. akak order nasik grg kerabu. abg order nasik paprik + tomyam.

dikala tgh mkn tu, mestilah berborak sakan. uncle saye yg paling bongsu ade tanye kite tak interested ke masuk "Aspirasi" the newest reality tv3. saye wat muke tak suke. hahaha. caner la nak masuk. saye takat bergambar pon tak suke, nih ape lagi depan kamera jadik cam wartawan. uhuk uhuk uhuk. anak kpd uncle kite nih, mmg penakut kucing. abg kpd budak nih so terpakse la halau kucing tuh jauh2. tp cara die halau tu mmg horror sket. cam pijak2 kucing tuh. tak sanggup lak nak tgk. saye pon cepat2 panggil kucing tu dtg kat saye, dan kucing tu dtg la. so utk dielakkan kene pijak agie dgn budak tu, kucing tu pon menyorok kat bawah kusi saye. :D mudah sungguh kucing tu tertawan dgn saye ye? saye usap2 die sket je, terus die terbaring manje kat lantai. yg slack nye, mak kite lak dok sblh kite. mak kite ni takut kat kucing. so kucing tu terpakse la terbaring lame kat situ. kalo bgn, kang ekor kucing tu terkene kat kaki mak saye, nnt mak saye jerit lak.

last meal sblm balik, kiteorg order Roti Tisu. Roti berbentuk kon yg tinggi menjulang cam pokok x-mas suria klcc. roti tu mmg susah gak nak wat. lame gak kiteorg tunggu. sblm ni mmg tak penah nak order Roti Tisu. nih time ramai2 la kene order, kurang sket malu. selalu kalo sape2 order, mmg diperhatikan dgn hebat la. dr mamak tu anta Roti Tisu berjln ke meja, sampai Roti Tisu tu dibaring kat atas meje. mesti ramai yg akan tgk. Roti Tisu nih di sprinkle dgn gule dan juge drizzle dgn susu pekat. disbbkan Roti Tisu nih pjg sgt, setinggi baper meter tah, kenela dibaringkan di atas 2 pinggan. sedap jugak! simple je roti die tp menarik. kalo omputih order nih, mesti derang suke. akibat tgn kanan saye telah digunakan utk mengusap kucing, terpakse la saye menggunakan tgn kiri saye utk mkn Roti Tisu nih. malas la pulak nak cuci tgn. sblm balik ni la cuci tgn.

dah dekat nak balik tu, masing2 pon berdiri meninggalkan meje dan menuju ke kete masing2. mase tu uncle bongsu dan wife nye menegur saye. "Wah, Hah tinggi nye. tinggi dr Ran kan. Hah, tak minat masuk modelling ke? nih dah cukup tinggi dah." erk! soalan yg selalu kite dgr org tanye kat kite. tinggi tu mmg la. tp muke saye nih layak ke jd model. hohoho. kalo takat model kaki boleh la kot. sbb kaki saye ni mmg sesuai utk wat model kasut tinggi yg jenis kasut yg pointy2. tp saye pulak yg tak minat pakai kasut2 tinggi nih. wujud ke model kaki kat malaysia nih? model yg tayang kaki je. muke dan bdn tak tayang. ada ker?

*note:
Hah - short for madihah
Ran - short for mazran (my big bro)
org kelate mmg suke panggil ujung2

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...