Sunday, December 05, 2004

Open House

Open House

ari nih ade 2 rumah yg perlu diserang. satu kat tmn harmonis, satu lagi kat area 1utama. kiteorg pegi awal dlm pukul 12 noon. coz nak elakkan org ramai. eheheh. satu keluarge pegi, jarang nak one whole family pegi. especially abg saye la. saye nih kadang2 malas gak nak pegi umah2 org nih. rumah nih actually bekas rumah Shasha Saidin. tp tak penah lak nak masuk rumah Shasha mase die tinggal kat situ dulu. skang die dah pindah ke area hartamas kalo tak silap ler. tuan rumah dier En. Isa dan wife (tak ingat name). sampai2 je kat umah tuh, we were the 2nd family yg sampai. so nak amik mknn pon cam slow2 jek. derang cater food. ade nasik beriyani, lemang + rendang ayam (yg sungguh lembut), satay, buah tembikai dan jelly.

lepas umah nih, mum + dad kene attend kenduri kawen, anak2 takle ikut sbb dijemput nye mum+dad je. so kene anta kiteorg balik umah dulu. dlm kul 2 mum + dad balik dgn 2 goodies dr kenduri kawen tu. agak pelik jugak la. my dad dpt towel kaler ijau yg striking yg dah digulung2 dgn reben. my mum dpt sabun wangi yg di bungkus dgn kain and reben. kaler sabun tu pink striking gak. ini mmg dah taste org2 Kampung Tengah. kalo pegi je kenduri kat area derang, mmg dpt la bende2 yg sungguh striking sampai leh bute mate kalo tgk lame2. :D FYI, taman harmonis nih mmg dikelilingi dgn byk kwsn2 kampung yg kecik2. salah satu is Kampung Tengah yg terletak di entrance masuk ke taman harmonis. agie satu,Taman Sri harmonis, perkampungan warge indonesia. yg ketige Taman bukit sentosa, under harmonis jugak. seme rumah semi-d, tp yg pelik nyer mane bukit nyer? lereng tu ade la. takpon gaung. kalo harmonis tu ade gak bukit. nak sedapkan name kot. agi satu ade one more kwsn yg dibine oleh pekerje indon, tp dah diluluskan oleh UMNO. tak ingat plak name kampung tu.

dlm kul 3, kiteorg kene serang agie satu rumah. rumah auntie/uncle saye kat area 1utama. rumah die 3 tingkat. tak penah pegi lagi.sblm nih auntie/uncle saye nih asyik dok kat condo je, kali baru nak berpindah secara tetap kat umah 3 storey. so cam convoi la 3 kete, yg sarat dgn penumpang. ade 4 family yg join nak serang umah auntie/uncle saye nih. kete yg depan skali, mestila kete mak saye. eheh. yg lain mmg tak penah pegi lagi umah derang, mak ngan ayah saye je penah pegi.

sesampai nyer di umah tersebut, mmg lawa la kwsn tu. umah jenis batu+kayu sket. ade rumah yg renovate kasi ade balkoni kat dpn. kat luar dah nampak cun dah, bhgn dlm caner la agak nyer ye? sampai2 tu, pusing2 dulu kat tingkat bwh. siap masuk survey tandas agie. pestu nak tgk tingkat atas plak. tp tuan umah lak cam lambat jek nak kasi tour. so kite ngan akak yg tak sabar2 nih dah pon ready kat tangga. sket agie nak sampai kat tingkat 2, baru la tuan umah bergerak dan leadkan tour tersebut. isk isk. no manners langsung. tak sabo2. mak, ayah kite ngan sorang uncle kite je yg tak join tour. mak ngan ayah kite dah tgk dah umah tu. uncle tu lak, sakit pinggang nak naik tinggi2. :D

secara keseluruhan nyer, design umah tu mmg lawa. deco lak, okla. boleh la thn. byk lak painting. tingkat 3 tu, byk painting2 yg lom di gantung lagi. anak2 tuan rumah nih, yg paling besar umo form 4, 2nd tatau, 3rd still darjah2 agie. mknn yg dihidangkan: kuey teow goreng, satay, roti jala, goreng pisang dan buah oren yg sungguh comel. buah oren nih kecik giler la. dlm separuh saiz oren bese. comel la pulak rupe die. huhu. kite mkn 1 bijik, itupon akak yg kopek kan. hahaha. malas sungguh. FYI, akak saye tu adalah "igor" saye. igor tu manusia yg ade hump kat blkg cam Quasimodo. selalu nye penolong kanan saintis/proffesor. atau dgn perkataan yg lebey senang dipaham, "org suruhan" saye. wahahahaha >:)

lame jugak la kat umah tuh, sampai tatau nak wat ape. kul 5.30 baru balik. 2 keluarge agie cadang nak pegi klcc. family kite mmg dah plan nak pegi klcc waktu mlm. so tak join la derang. kul 8 lebey sampai ke klcc. floor concourse, awat x-mas tree suria klcc ni siap 3/4 jek. kontot je kat atas. lom siap decorate agie kot. derang pakai balik x-mas tree yg tinggi menjulang tu. tp bhgn atas tak siap agie.ataupon mmg die meant nak kontot bhgn atas? ntahla. kiteorg mkn kat 2nd floor foodcourt. bhgn kiri tgh renovate :(. bhgn kanan je ade. nak mkn lasagne! pizza! itu kat area bhgn kiri. kempunan aa cani. abg ngan akak dah bitau dah, kat fudkot ade renovation. so tinggal la fudkot area belah kanan jek.ape yg derang ubah suai aa? tmpt duduk dgn partition2 gerai je kot. tp mmg nampak besar sket la, sbb byk tmpt duduk leh isi. Sushi King dah tade, crepe shoppe tade. :(

so last2 mkn mcm2. Kyros kebab, oliver's sandwich dan A&W utk dessert. yum! utk kali nih, abg dan akak nampak nye tertewas agak awal. nak mkn dessert kat A&W pon cam dah wat muke yg sungguh kenyang skali. mak kite yg kononnye selalu mkn sket, masih ade ruang agie nak diisikan. ayah kite siap tanye, "ok, what's next?". and me? saye mase tu masih bersemangat agie nak mkn.

ni list mknn yg kiteorg mkn:-
kyros kebab: kyros spaghetti, kyros kebab, kebab + salad
oliver's sandwich: hot baked potato with chedder cheese, tuna mayo sandwich, corn beef sandwich
A&W: waffle with double scoop ice cream

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...