Saturday, December 11, 2004

Google, Froogle, Foogle

Google, Froogle, Foogle

I'm not sure saye nih ketinggalan zaman ataupon bende nih "baru" but last week saye come across a new search engine which is Froogle.com, masih dlm beta testing.

Froogle.com

http://froogle.com or http://froogle.google.com

Froogle.com atau pon Froogle nih is "Smart shopping through Google". So lahirlah Froogle nih. Lagi2 musim nak dekat christmas nih, sape2 nak beli belah secara online, mudahla nak search pape bende nak dibeli. survey harge dan mcm2 lagi.

Froogle.com

http://www.foogle.com

Ade lagi satu menatang "-oogle" which is Foogle. Foogle nih bukan lah Google dan bukanlah Froogle. Die tade sangkut paut dan tade kaitan dgn Google dan Froogle pon. Foogle nie actually Q&A info service secara percume. Idea site nih is pengunjung boleh tanye ape2 soalan dan webmaster akan reply balik dgn answernye.

Menarik gak Foogle nih. Kalo korang nak tgk jwpn webmaster sile ke Foogle's Answer. mcm2 soalan yg ditanye, dan webmaster telah menjwb sambil selitkan url dimana die dpt jwpn pd soalan tu. ok How does Foogle work? First you kene enter a question in the box (kat mainpage Foogle) and then click the "Ask" button. That's it. Tp kene tunggu la jwpn die yer! tuan empunye site nih akan jwb nnt.

Berbelit-belit lidah nak nyebut Froogle.. Foogle nih. adeh. mcm2 org cipta. pasnih -oogle ape lagi la derang buat. Boogle kot. Boogle - site utk carik buku2. boleh? Coogle - site berkaitan bende2 yg COOL. Doogle - site berkaitan Doodle Yahoo! logik ke? boleh la tuh kan. Zoogle - web berkaitan binatang2. Moogle - site utk LEMBU!! Mooooooooo!!

nih saye sertakan -oogle yg mungkin wujud tak lame lagi:-

Boogle, Coogle, Doogle, Hoogle, Joogle, Koogle, Loogle, Moogle, Noogle, Poogle, Qoogle, Roogle, Soogle, Toogle, Voogle, Woogle, Xoogle, Yoogle, Zoogle.

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...