Sunday, December 19, 2004

Back to School

Back to School

esok dah ari senin. bermulenye semester 3 di MMU. UWAAAAAAAAAAA. tak suke nyer. rase cam tamo sekolah je. huhuhu.

ari nih ari ahad dan seperti bese, mum, dad dan sis akan menghantar saye ke cyberjaya. akibat kete kelisa saye kene bawak balik sbb cuti so kene la pegi cyber pakai 2 kete. akak ngan kite naik kete kelisa. akak drive. mum ngan dad naik CRV. dad yg drive. akak kite nih betape senang hati sbb dpt bawak kete kelisa kite yg amat best. sepjg jln dok memuji kebolehan kete kelisa nih dlm speeding. siap nak drive lebey dr 100 dah. tp kite tak kasi. takut tecirit lak kelisa nih. mane penah kite bawah lebey 100. 90 pon tak sampai kot. kite pemandu yg berhemah. hahaha. yeke? agaknye kot. akak kite tekad nak kalahkan daddy. sape lagi cepat sampai cyberia.tp akak kite tersesat kejap kat puchong kinrara. ade ke patut die pegi belok. org soh straight agie. ni tak. degil nak belok. last2 kene u-turn, kuar balik ke jln main.

sesampai nye kat cyberia. nampak nye akak kite kalah. daddy dah sampai dulu. brg2 dah kat luar kete. saye kene pegi check postbox dulu. akak ngan mum naik terus atas. daddy lak parking kete. byk surat2 lam postbox. sarat dah. saye bukak tu, terus melimpah kuar. byk bil2. bil air, tepon, gas. lepas semayang zuhur, planning nak mkn lunch kat Alamanda.

sampai2 kat area Alamanda, byk sungguh kete yg park kat tepi jln. Parking Utara dah full. kiteorg pusing ke Parking Selatan. tade ramai sgt org. ramai yg tatau ade parking agie. derang pegi park kat padang besar directly dpn Alamanda punye Signboard. kemungkinan besar sbb anak2 derang nak main kat playground dpnAlamanda tu kot. kiteorg park kat P Selatan P2. sampai2 tu mum tanye nak mkn mane. saye yg takpenah nak pegi fudkot Alamanda, terus berkate.. "Pegi fudkot la". saye pon jd tour guide and lead the way ke fudkot tersebut. terkagum kejap tgk fudkot die. tak penah pulak nampak kat area nih punye la ramai. selalu kite lalu2 pon cam tade org je. ni penuh. nampak kepala je byk. mungkin ari ahad punye pasal kot.

kiteorg pegi belah kanan punye fudkot. ade nasik padang ngan minang, noodle, hot plate, otak-otak, nyonya rice, kelantan etc. mum ngan dad meluru ke arah gerai kelantan. once a kelantanese, always a kelantanese. derang order nasik kerabu. tak muak ke asyik mkn nasik kerabu je. selalu kalo pagi2 breakfast, suka sgt order nasik kerabu.. nih nak mkn nasik kerabu lagi. isk isk. saye ngan akak pegi ke gerai otak-otak. mule2 nak mkn hot plate. tp gerai tu punye la laku, queue pjg. terpakse la meng-otak-otakkan diri. menarik gak name menu gerai otak2 nih. kite order Otaho Rice. akak order otaho spaghetti. selain tu ade mknn2 lain spt, otawich (sandwich + otak2), otapizza (pizza + otak2), otapita (pita bread + otak2) dan mcm2 agie. comel pulak name2 mknn die. sedap jugak. otak2 die sungguh lembut bagaikan daging baby. rice kite ade side dish spt acar dan kuah sket. kuah die tatau la kuah ape. tak dpt dipastikan.

abih nye mkn maincourse sib baik tak tercekik sbb daddy malas nak beli air. kwsn jual air queue pjg yg amat. so masing2 malas nak pegi beli air. kite ngan akak dah lame ngidam nak mkn waffle+ice cream. so kami meluru ke Waffle Stop di tgh2 Rasa Fudkot. layanan agak lembab. pekerje2 waffle Stop nih masing2 tgh sibuk wat keje sampaikan tade org nak amik order.last2 dpt la order dan bayar lalu menunggu waffle masing2. akibat ketamakan kiteorg order 2 waffle iaitu Petite Waffle (lebey kurang gitu la name die) yg menggabungkan 4 jenis waffle topping dlm 1. dan agie satu adalah chocolate banana.

kami kembali ke meje dgn mengusung 2 pinggan waffle. mummy terkejut beruk melihat ketamakan kami adik beradik. kite yg belanja waffle tu, so extra byk la. itupon akak yg pegi order. die pon tamak jugak. tamak2 kiteorg waffle2 tu mmg leh abih. perut kami mmg sebesar lori tong sampah.daddy plak beli air mineral sebotol je utk dikongsi 4 org. queue lame2 die pegi beli sebotol air je? baik beli air sedap2 sket. tak berbaloi sungguh beli air mineral. pas mkn, kite heret mummy dan lain2 ke Archipelago. dah lame nak tunjuk mum + dad kedai nih. ari tu dah pegi ngan akak. so akak tak baper jakun sgt la. mak kite nyaris terpengsan melihat tag harge baju2 kat kedai Archipelago tu. ehehe.

pastu nak carik ATM. kat alamanda nih tade ke ATM kat area lain selain kat Ambank tu? patut nye letak la merate2 sket. satu kat bhgn utara.. satu kat selatan. satu kat tgh2. for both floors la. sbb org pemalas la nak jln jauh2. penat tau. lagi2 org tue. mum nak amik duit sebenarnye. mmg tau ade kat ujung sane. tp sbb dah heret seme org ke Archipelago which is kat bhgn selatan, so derang cam dah malas nka pegi jln ke bhgn utara alamanda. so tak jdk la amik duit. kene komplen kat alamanda nih. soh letak ATM byk2 sket. signboard ade letak merate2 kate ATM ni ade kat sini dan sana. tp bile pegi tade pulak. hahaha.kemudian kiteorg balik. daddy drop kite kat cyberia. derang tak naik pon.

huhu. okla tu je kot. sekian terime kasih.

Labels: ,



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...