Sunday, November 14, 2004

Selamat Hari Raya!

Selamat Hari Raya!

Selamat Hari Raya

"Dieha wishes to all muslims Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin, and to all MMU students Good Luck for your exams and Happy Holidays!"

Hari nih HARI RAYE! pegi masjid kul 8.00 utk semayang raye.pas semayang of coz ade khutbah raye kan. so yg ponpuan2 nih seme bukak telekung dan pakai tudung masing2 utk mendgr khutbah. kalo nak pakai telekung mase khutbah tu mmg la boleh, tp kang panas lak. lagipon mmg seme masing2 dah pakai bawah telekung tu. seme org pon bukak.

kite ngan akak terperasan ade sorang "akak" nih, dier lain sket dr yg lain. die sorang je lom pakai tudung. bukan main lame nak pakai tudung. mungkin die mmg tak pakai tudung kot. bukan main lame la dok betulkan rambut die yg pjg tuh. biar sampai rata lak tuh. kiteorg semayang kat tingkat 2, so area tu dibahagikan kpd 2. laki dan ponpuan ade kat tingkat 2 nih. org laki mmg leh nampak la ponpuan2 kat dok kat area belah kiri. so mereka2 yg jenis MMG PAKAI TUDUNG nih mmg laju2 la tuka dr telekung ke tudung. siap nyorok bawah telekung lagi. yg "akak" nih selamba badak je "taking her own sweet" time. dlm 15 minit rase nye die amik masa nak betulkan rambut dan pakai tudung. kite ngan akak nih bukan nye suke amik tau pasal hal org, tp hobi mmg suke tgk gelagat org. kalo tgh bosan2 tuh.. mule lah nak "pilih mangse" utk menjadikan topik perbualan. haha. mase khutbah lak tuh. alah bukan nye tak dgr khutbah. mmg dgr lah. dah mmg dah dilahirkan camtuh. suke tgk org! sambil menyelam kite minum air daa.

ok sambung balik citer "akak" tuh. ingatkan bab tudung tu, dah settle la kite berciter pasal "akak" rupenye ade lagi yer. makcik2 lain pon perasan gelagat "akak" ini agak luar bese. mase org tgh khutbah, die sibuk mekap. ingat kan takat bedak je ngan gloss ke. acceptable lagi. ni tak. siap blusher.. eyerliner.. eyershadow.. dan lain2. amik mase spjg khutbah tu die mekap. makcik2 tepi2.. dan dpn kiteorg pon turut menonton gelagat "akak" yg sibuk mekap. die bukan nye tue la. cam remaja agie. tp kening die nampak pelik sket.. membuatkan nampak tua.

kite kate kat akak kite.. kang abih mekap tu kan, die "paling" (toleh) arah kite.. sure muke die dah berubah jadi clown! siap dgn hidung kaler merah clown tu die pakai. :D ngeheh. jahat tak? ekek. dah lame sgt mekap.. tu yg membuatkan kite pk camtuh.

abih mekap tu.. tah caner die bersame ibunye yg tercinta pon bangun dan meninggalkan khutbah yg lom abih. seme org pandang kearah mereka. dah la pakai tudung giler lame, mekap lagi, pestu balik awal lak tu. seme org pandang! die sengih jek. ooo. nak tunjuk muke awak tu dah cantik mekap ke? hahahhaah. kite tgk bese je. tak nampak pon cam mekap. tp akak kite pasan ade cam bende putih kat atas mate. hahah tak rate!! haha.. mekap agie dlm masjid. lain kali jgn pakai cermin kecik. lain kali dtg semayang raye.. bawak la cermin besar sket. tak pon bawak terus meja mekap tu yerk. siap dgn tempat duduk nye skali. senang sket nak mekap pas semayang raye tu. hahahahahahah! jahat nyek.. celupar nye mulut. hahahaha

tu 1st time tgk org camtuh. tu yg nak citer kat sini nih. menarik gak tgk gelagat org mcm2. kalo ade org2 yg gelagat yg menarik tu saye citer kat sini yer.

sampai umah dlm pukul 9 lebey gitu. balik tu seme diberi tugas. saye jadik tukang menggoreng mknn utk kanak2 iaitu nugget, bebola, karipap. keje2 menggoreng nih perlu diberikan kpd saye, sbbnye nnt kalo kasi kat akak kite, kang tak pasal2 hitam nugget2 tuh. betul! tak cayer? hahaha. skang tak teruk sampai mknn hangit kot. dulu la sampai hangit, pestu pakse kite mkn bubur hangit. uwaaa. seminggu, tak hilang-hilang bau mulut hangit.

Selamat Hari Raya

selain tu kat umah kite ade mknn spt satay, kuah satay, lemang, ketupat, rendang ayam, rendang daging, meatballs with wedges. biskut ade dlm 4 jenis, seme nye beli. selain tu ade jelly jagung (akak ngan kite buat). tu je kot yg ade. yg dtg pon sket je. ade dlm 5 keluarga sepjg raye pertama hingga raye ke-3.

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...