Saturday, November 13, 2004

Last Day of Fasting

Last Day of Fasting

yeye last day puase. pas nih leh mkn mkn mkn dan mkn dgn lahap nyer. mlm nih tade terawih dah yippie! hahah nampak sgt pemalas pegi surau. tp sejak cuti nih mmg tak penah miss kecuali semlm. Alasan : sakit perut!

haa. semlm lupe lak nak citer pasal satu geng adik bradik ponpuan yg merupakan pengunjung tetap surau kat tmn harmonis nih. selalu dtg tu mmg la elok, tp derang err err kekadang dtg merosakkan kosentrasi mrk2 yg tgh semayang. umur derang dlm lingkungan 9 tahun hingga form 5. tiap kali derang dtg, mmg bukan utk semayang. tp utk mengorat dan di-orat oleh budak2 laki yg diupah utk mencuci pinggang mangkuk pas bebuke pose. selalu nye derang nih akan duduk kat saf yg blkg. kalo blkg pon kire saf yg ke-2 sbb surau nih mmg maha comel la. ponpuan punye area agak small kalo nak dibandingkan dgn area laki semayang. yg tak best nye, budak2 laki tu siap membuat bunyi-bunyian seakan-akan tikus mondok. nak taip sini pon tak reti. caner aa. gini ker?.... "smooooccch". halah cam bese bunyi laki ngorat ponpuan la. tp rase nye yg ponpuan pon buat gak bunyi kat laki2 yg tgh mencuci pinggang tuh.

so agak terganggu konsentrasi la, sbb sessi mengorat tu dijalankan ketika solat terawikh. geng2 adik bradik ponpuan tu tatau la semayang mcm mane, siap leh berckp2 mase semayang tu, leh toleh2 kat blkg tgk laki2 yg tgh cuci pinggan.

kekadang tu laki2 tu dah abih cuci pinggan tp still dok menyibuk kat area ponpuan. dok blkg skali lepak2, sambil membuat bunyi2an tikus mondok. bukan nye nak join semayang. pegi mengorat anak dara org lak.

proses mengorat nih makin menjadi2 berikutan kurang nye org pegi berterawikh di penghujung bulan ramadhan. ramai tak dtg sbb nak wat kuih raye. takpon dah balik kampung. yg paling obvious berlaku mase 10 atau 11 november. mase tuh kiteorg seme beralih semayang kat cam bilik kecik nih. actually bilik nih bersambung dgn area utama, tp disbbkan ade bbrp makcik yg sudah tersalah paham/tafsir iaitu "saf blkg adalah paling afdhal dan akan dpt byk lagi pahala", so terpakse kiteorg kongker saf pertama. budak2 geng2 adik bradik ponpuan tu pon terpakse la berpindah ke kwsn yg same. tp taleh la nak nggorat laki2 tu. sbb nye kwsn tu cam hidden sket. so adik bradik tu mengambil keputusan utk semayang isyak sahaja dan tidak join semayang terakwih. mmg obvious sgt la. kite tgk. pas abih isyak je, seme 6-6 (tak sure la 6 ke 7, sbb ramai sgt) adik bradik beralih ke area semayang yg berhampiran dgn sliding door iaitu diluar nye tmpt dak2 laki tu mencuci pinggan. kat kwsn yg kite semayang tu ade pintu dapur, so mase abih solat isyak dan mase terawikh, bbrp kali kite dpt mendgr pintu itu dibuka dan ditutup dan bunyi2an tikus mondok kedengaran, sambil kedengaran bunyi budak2 laki memanggil2 ponpuan2 gatal itu. laki pon gatal gak. sbb tgk laki tu mude giler kalo nak banding ngan ketua geng ponpuan tu.

itu la kisah nye mengenai geng2 adik bradik ponpuan gatal. derang ni berdarah arab kot, coz mmg kening2 bak ulat bulu, tebal giler! abg kite pon salah satu dr peminat groupies ini. kite leh tau geng nih dah sampai ke surau ke lom tanpa memalingkan kepale. just dgr jek bunyi "ching-ching". bunyi gelang kaki derang.

terawikh kali nih tak bape best, sbb tade kunjungan kucing. satu mlm je kucing dtg melintas atas sejadah sambil bermain2 divider antara area laki dan ponpuan. ade sekor jek kucing kitten oren yg dtg jenguk. mane pegi kucing2 lain? dah balik kampung ker? :(

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...