Friday, November 19, 2004

Freaky Friday

Freaky Friday

tade bende freaky pon friday nih. saje je taruk title camtu. dah tatau dah nak letak title ape.

hari nih kene heret pegi AmBank. pegi dgn mum and dad. mum kate kite kene sign je utk claim balik duit insurans. sesampai nye kat AmBank, amik nombor dan tunggu. kejap je tunggu, agie pon tade ramai org. baper kerat je yg ade. sampai kat kaunter, org tu kate ini kaunter utk claim duit kalo owner insurance tuh dah meninggal/accident/sakit/hilang anggota bdn/etc. so kene transfer pegi kaunter lain plak. saye nih sebenarnye tatau pape. ikut jek. so sebenarnye daddy nak stopkan account kat Ambank, so bukan "claim" ttp under "suspend". org tu kasi dlm 5-6 helai borang yg perlu diisi. huhu. ingatkan perlu sign je, nih kene isi lak. dah lak tgn dah tak menulis selame seminggu, so cam lemah je nak menulis. tulisan pon cam buruk je. isi punye isi, abih la isi seme. org tu kate, amount yg akan dpt balik around RM 11 ribu lebey gitu. kalo go on with the pakej insuran tu akan dpt dlm RM 22 800 gitu. tp disbbkan nak pindahkan duit tu masuk lam account maybank, so stopkan jela. duit tu tak dpt terus, kene proses dulu paperwork tu. die akan anta cek by post nnt.

pas selesai bghn duit nih, saye yg tengah lapa nih pon memujuk mum ngan dad supaya tapau nasik kandar kat D Kayu. lame dah tak mkn nasik kandar kat situ. sedap!! kite pilih lauk ayam goreng + sayur kobis + campur 8 jenis kuah. kalo campur kuah tu mmg pedas la rase. which is what i like! daddy ngan abg tgh tak sihat, so derang kene tapau nasik yg tade kuah yg pedas. mummy pose ari nih. ari ke 4 dah. die mmg terliur sgt2 la tgk lauk2 yg ade kat situ.

sampai umah, mkn!! lame gak la nak abihkan nasik tu. dah la cam gunung die kasik. tp saye yakin mmg leh abih. cume amik mase la nak abih kan. last2 tinggal dlm suku nasik, kite tetibe cam "blank", tak sedarkan diri. sedar2 kite dah abih mkn dan tgh basuh tgn. kite tak ingat bile kite abihkan nasik yg tinggal suku tuh. pelik jugak. terase cam dlm citer "butterfly effect" jer. kite ckp kat mak kite, die kate maybe pasal nasik tu sedap sgt kot sampai tak sedarkan diri. erk! strange nyer!

pas abih mkn, mummy ajak kuar kejap. dgn perut ku yg tgh boncit dgn nasik kandar kite pon ikut jela. teman die pegi kedai buku. dier nak beli buku maths dan sains utk budak form 1, student dier utk thn dpn. kite beli kad raye ngan notebook. pestu transfer duit zakat dr account kite ke account mummy pakai ATM jek. die akan bayarkan zakat kite. sambil2 tu isi minyak kete kelisa yg dah hampir empty.

ptg tu tido. bgn. mkn dinner - spaghetti. semayang. tgk tv 30 hari mencari cinta. tgk separuh jln je. pestu sambung tgk survivor. abih survivor, start blogging. ok tu je kot nak citer. gambar raye tade la pulak. nnt la saye pk kan nak amik gambar ape.

sekian..

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...