Wednesday, November 17, 2004

Amazing Body Adventure

Amazing Body Adventure

hari nih bgn kul 9. nak kuar pegi midvalley ngan akak. dah plan nak pegi tgk exhibition pasal "Amazing Body Adventure" kat sane. utk maklumat lanjut sile ke http://www.bodyadventure.com.my/ . tatau la menarik ke tidak. kite penah tgk satu cartoon, kat ntv7 yg pasal ade detective kat skolah. ade satu episode tu, derang pegi exhibition pasal body-body nih jugak. pestu seme organ2 seme besar. so kiteorg leh jln2 masuk lam dlm bdn, tgk organ seme.

so akak drive ke LRT tmn melati and park kat sane. naik LRT, beli 2-way punye ticket, dan naik LRT. kiteorg naik LRT theme nokia engage, so kat dlm LRT tu mmg penuh la decoration nokia jek. siap LRT punye announcement pon ade punye ala2 nokia punye ringtone. sesampai nyer kat KL sentral, kiteorg pon turun. sampai2 jek.. ade pakcik nih tahan kiteorg. tanye dr mane.akak jawab dr toilet. pestu die amik ticket kiteorg. mase mule2 tuh tak ingat agie, lame2 tuh baru teringat ticket tu.. 2-way. so.. burn la. tah pesal pakcik tu pegi mintak ticket. ade niat lain ke? ke nampak kite berdue cam "on crack"? sbb kalo kite jln ngan akak, mmg lain mcm sket, tergelak2 cam setan. tak ingat dunie dah gelak. haha.

ok. so burn la 4.60 ticket pegi balik tu. takpe kang beli lagi. akak kate duit kite ade sumthing wrong. huhu. duit halal la tu oi! huhu. ok. dah sampai KL sentral kene beli ticket naik komuter ke Mid Valley pulak. nih 1st time kite naik Komuter ke Mid Valley. akak kite dah bese dah naik. so cam jakun la jugak. slow gak komuter nih eh! cam kure2 je jln. tp bagus gak, sejuk kat dlm tuh. sampai kat Midvalley baru pukul 10. byk agie kedai tak bukak. ingat nak mkn dulu, sbb lom breakfast lagi. so kiteorg beli roti kat BreadTalk. sedap roti die. menarik lak tuh. kiter beli Turkey Ham and Cheese, akak beli Chicken Cheese. memandangkan perut dah terisi, kiteorg pon naik ke L3 utk ke exhibition. sampai L3 beli milo ais 2 kat McD. RM 6.28. mahal giler. 1 milo RM3.14!! dah la akak yg jual tu, main amik je bekas cawan. yg kotor pon die main isi je air pestu jual kat customer. sib baik sempat die soh tuka 1 cawan. lagi satu cam kotor je. coated ngan air kaler cam sirap.

yg exhibition tu pulak ingatkan entrance fee die murah je. rupe nye RM30!! fuh mahal. RM30 utk adult, RM25 utk children. sape2 tgh pokai tuh toksah la masuk yer! ramai chinese mase tuh, melayu2 ngan india2 sibuk beraye agie.

seperti yg dijangka, exhition nih mmg penuh la dgn organ2 yg maha besar. mule2 masuk kat area mulut. so nampak aa gigi besar, lidah, ade tonsil. penuh mknn lam mulut tuh, seme nye besar2. terliur lak tgk mknn yg serba besar nih. eheh. pestu.. tayah citer la, kalo nak tau pegi la tgk sendiri. takpon pegi ke website die www.bodyadventure.com.my

yg saye nak citer part kat bhgn organ buntut.. anus la yer, kiteorg perlu slide down ke bwh dan kuar melalui lobang bontot. :D cam lawak je. sampai2 je kat bawah mmg penuh ngan taik2 yg maha besar.

byk gak aktiviti2 yg memerlukan kitrog turun ikut slide. so agak TAK sesuai utk mrk2 yg berumur. nak dijadikan citer, kalo tak silap dekat area "stomach" ade kwsn yg perlu turun ikut slide. ade nenek sorang nih bersame2 cucu2 nyer. cucu2nye dah slamat la slide turun. tp nenek tula, camner tah tersilap slide je, sampai tergolek2. sedar2 dah tersadai kat bawah. ish ish.

pas habis exhibition, kiteorg pegi mkn. YEAY! mkn kat teppanyaki. kiteorg duduk kat area masak tuh. depan2 muke org tu masak. bagus gak, sambil tunggu dpt menghirup bau2 yg best. ganas org tu masak. die nak letak kat dlm pinggan kite tp tersasar bbrp ketul ayam dan bawang goreng. sayur die cam bese, sayur taugeh yg amat byk skali. lame gak nak abihkan, sbb sayur tuh cam gunung jek.

lepas mkn kiteorg jln2 lagi. akak kite terperasan ade satu bolster (bantal golek) budak2 punye tersadai kat tgh jalan. tah sape tah cicir bantal golek nih. sure sedih punye ilang bantal kesayangan.

ape agie nak citer aa? erm kite summarykan la yer, kalo tulih sampai abih rase nye tak abih citer. pas mkn kat teppanyaki, kite pegi kat memory lane, jln2 , masuk metrojaya, jaya jusco, jigsaw world, etc. balik umah.. dr midvalley ke KLsentral. dr KL sentral ke Tmn melati. ok tu je kot utk ari nih. mlm nih dinner spaghetti kot. nampak ade spaghetti kat bawah mummy dah masak.. yum yum!

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...