Monday, October 11, 2004

wah.. soo tired!!

Bangun2 pagi nih.. termimpi suatu mimpi yg sungguh pelik. Tah penah2 nak termimpi pasal bende tu. Selalu nye kalo sampai termimpi tu, kemungkinan besar sbb asyik teringat sesuatu. Tu yg sampai termimpi. Tp ini.. tak pk tak ingat.. termimpi pulak. Isk isk. Pelik pon ade. Sori taleh nak citer ape yg kite mimpi tu.. ehehe.. ade la.. sesuatu yg sesuatu..

So bgn2 tu.. terus mandi dan sambung wat keje.. iaitu menampal sketches ke A3 size paper. Paling tak suke bab menampal, sbb kene ade ketekunan dan concentration yg jitu. Lagi2.. kalo lame2 picit spray mount tu.. rase jari cam kene asid jek. Abih merah. Jari pon dah tak larat nak nak picit punat spray tu.. terpakse pakai 2 tgn. Ini gare2, minggu lepas.. kene tampal dlm 100 lebey paper. So bayangkan la betape sakit nye jari jemari ku yg comel ini. sampai skang, tgn cam trembling lagi. tak steady. nak amik gamba pon asyik blur je gamba, sbb tangan tak steady. huhuhu.

Start menampal dr kul 11. habis dlm pukul 3. pukul 4 lebey kuar pegi bind sketchbook. Sambil2 tu kuar beli brg dapur. Dapur dah kehabisan mknn dah. SO pegi la ke street mall. Nak bind kat street mall sebenarnye .. sbb dah malas nak bind kat cyberia. Sbb kene lalu kat dpn org ramai. Dah la ramai budak laki melepak dekat2 kedai bind tuh. Huhuh. tp seperti yg dah dijangka.. tade org kat kedai street mall tuh. Org tu pegi hantar brg. Isk isk. Selalu merayap akak tu. Isk. Sib baik ade tujuan lain pegi st mall tu.

So kite pegi la kat Smart supermarket beli brg dapur. Total spending utk brg dapur RM 51.85. ehhee. Borong sakan! Haaa.. lupe lak. Kite ternampak corn beef. Lame tak beli. Sbb selalu nye out of stock. Kite beli la setin. Balik nih boleh la wat sandwich corn beef.. yippie!! Kpd sesiapa yg nak tau cara2 nak wat corn beef sandwich.. sile ke Dieha Clix.

Pas abih membeli.. ade la ternampak satu puak org opis berjln2. Seme org laki. pakai suit seme. kite ulang alik dpn derang dgn amat laju. derang lak dok tgh jln. rase nak langgar jek. tergolek tak pasal2. dah la brg kite bawak byk. dok tgh jln. isk. siap sengih2 lak tu. lalu la tepi sket. derang jeles kot, kite beli byk brg. 2 beg plastik yg besar. Kalah derang.. kite nye plastic beg punye la berat. Sampai senget2 kite jln nak mengangkat nyer.

Pestu.. back to cyberia. Park dekat guest parking, sbb dekat sket dgn kedai binding tu. Jln ke kedai. Ternampak sekor kucing yg tersandai atas konkrit. Jgn risau. Kucing tu tak mati la. Dier tgh tido. Badan die cam kurang isi je. Hahah.

So kite pon jln la sampai ke kedai binding. Masuk2 terus bind. Saat2 nak menunggu org tu tebuk lubang kat sketchbook tu la yg paling ngeri. Takut die tersalah ke.. atau pon tebuk bhgn lain ke. Mane la tau kan. Naye terus keje kite wat susah payah. Lepas menanti dgn penuh nervous akhir nye akak tu siap bind sketchbook kite. Die senyum sket.. sbb nampak muke kite cam tensen menunggu kot. Siap gigit2 jari mase die tgh tebuk lubang tu.. hahahahha. horror sgt. Total bind utk 2 sketchbook RM 9. Ari nih belanja exactly… RM60.85.

Sampai je rumah.. terus buat sandwich cornbeef..sbb tak mkn2 dr pagi td. Kite taleh kalo keje tak siap. Nak makan pon cam tak lalu je. Absorb sgt dgn keje… ok tu je kot.

So saye ulang sekali lagi. Sape2 nak tgk gamba atau belajar cara buat sandwich Corn beef sile ke Dieha Clix yeh?!. Ok tata..

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...