Thursday, September 23, 2004

Presentation Day - Proposal

dr semlm mmg asyik terguling2 je atas katil akibat tak dpt tido dgn nyenyak. memikirkan pasal presentation proposal iaitu kul 9 ari nih. dapat gak tido dlm sejam due gitu. asyik bangun tgk jam je.

kul 6.30 pg - saye pon bangun. mandi terus. berdebar2 jugak sbb, kite dpt merasekan mesti kite ORG PERTAMA kene present. sbb kalo diikutkan susunan student ID. mmg ID saye la yg paling atas. huhu.

kul 7.20 pg - mkn breakfast. mkn oatmeal jek ngan air kosong. kene mkn... takut nnt mase present perut berbunyi2 tahap dewa lak. malu lak nnt. baik mkn.

kul 7.40 pg - bersiap2 pakai baju. pakai baju pink cam jubah. tudung bunge2 kaler pink gak. suar jeans. hahaha. ranggi betul. atas feminin.. bawah cam haram. kasut pon style sandal jek. malas nak pakai kasut tinggi.

kul 8.20 pg - just had a feeling, kene pegi bertolak awal ari nih. dunno why. so disbbkan instinct kite nih mmg selalu nye betul, kite pon kuar la pegi ke mmu.

kul 8.25 pg - wah. byk nyer kete parking kat tepi jln. oh ya! semlm terbace kat bulletin board pasal "cars without sticker cannot enter MMU". so, ramai la parking kat tepi jln ni. pjg gak queue yg nak masuk MMU. sib baik kuar awal. teme kasih byk kepada instinct ku. ramai yg kene u-turn balik. sbb tade sticker punye pasal. lucky me, i baru je wat sticker tu last semester.

kul 8.27 pg - disbbkan byk kete yg tak dpt nak masuk MMU. byk la parking yg kosong, so decide to park kat area Surau. dan terus berjln ke kelas.

kul 8.30 pg - sampai di kelas. eh sket je org? duduk sambil menenangkan diri. sambil2 tu jln2 tgk2 kot kot ade tertampal list presentation ke. erm.. tade list. sah i'll be the 1st one.

kul 8.40 pg - elly sampai. kami pon berborak2, tuka2 proposal and kasi komen ttg proposal masing2. erm. mane seme yg lain nih? tak sampai2 agie. kang masuk lambat nnt kene marah lak. oh no! ternampak che mat menunggu lif. hohoh.

kul 8.48 pg - ramai lagi yg lom sampai.. isk isk.. korang nih nak kene ke? dtg lewat2...

kul 8.50 pg - tetibe2 satu puak yg amat ramai dtg masuk studio DM. wah cam berpakat jek. serai, inaz, arfah dan lain2 pon sampai lah. aku tgk serai sungguh tade perasaan. sampai aku ckp ngan die pon, cam aku ckp dgn batu, tade respon langsung. cuak kot. aku biarkan jek.

kul 9.00 pg - cik izuzi wat announcement. gini la lebey kurang die ckp. "you are given 5 minutes to present. 3 minutes to explain all your titles and also please state which is your favourite. and the extra 2 minutes, we will ask you questions"

kul 9.01 pg - cik izuzi pon memanggil mangse pertama utk present proposal. "MADIHAH!?" errkk. kan aku dah kate.. mesti aku yg 1st. hahah. aku gelak2 dlm atie. kwn2 yg berdekatan ckp "good luck" kat aku. harap2 org pertama nih kire cam bukak rezeki lah, takde problem mase present nnt. aku jln slow2 ke dpn. aku pandang seme org. kelip2 mate sket. cikgu2 tgh sibuk susun2 teh tarik dan mknn2 derang kat atas meja. bile aku tgk cam derang dah dok diam, aku pon mule la present. kasi salam dulu.. then tak lupe gak good morning pd yg bukan islam. aku pon explain2 la dlm keadaan yg sungguh nervous dgn tangan aku yg terketar2. aku try cover la sket2. nnt org bukan nak dgr aku ckp, tp pandang kat tgn aku yg terketar2 tuh. aku rase aku present sungguh la pendek. tak sampai 2 minit. itu pon 1 minit aku explain dan ckp mane yg favourite. 20 second lagi cikgu2 kasi komen. komen derang. "nih yg no 1 dan 2 nih cam normal je. yg no 3 interesting jugak...". lepas tu cam benti gitu. seme senyap. aku pandang la derang.. pestu die kate.. "ok wat no 3 - GAME". hohoho. aku cam.. "whatt?" betul ke ape aku dgr nih?! wahh.. hahahahhahaah. aku cam blur kejap. pestu aku pandang kat cik bad. aku tanye "is that all?". die angguk2. so aku pon ckp la "thank u". dan terus berlalu pegi dgn muke yg cam nak kate happy pon tak happy, tp lebey pada muke cam blur terkejut gitu. hahahhahaa. anyway.. alhamdulilah la sbb tayah dah nak pk byk2. proposal dah kene approve so kene pk camner nak kembangkan lagi bende nih.

tertinggal satu informasi yg penting. mase aku baru je nak start present.. ade sekor kucing masuk studio DM. kitten... bunyi die tgh meow-meow. aku pon terpandang la. aku nih dah la alergik tgk kucing.. mmg minat giler kat kucing.. terpandang lame jugak la.. hahaha. terkhayal jap. sib baik kite tak kutip die sambil present proposal tuh. sbb tgn dah penuh dgn kertas lain. hahahaha.

aku kembali duduk kat krusi aku. org2 lain seme cam jeles. "ala.. dieha dah selamat dah". hahaha. aku cam bese je. aku doakan kwn2 lain akan selamat jugak. pas serai dah abih present.. die pon dpt game jugak. so senang la kang nak consult leh pegi consult same2 ngan cik izuzi.

10.30 pg - serai kasi idea mkn lunch kat luar. mase tu aku cam pk, kalo balik cyberia pon nnt kene masak sendiri, so baik mkn kat luar. aku pon tgh mood alamanda lagi. so kami pon pegi la mkn kat KFC, alamanda. order set meal no 2 Zinger burger. aku ingat set meal tu tade bende lain.. rupenye ade cheesy wedgers tu. aku dah terorder extra cheesy wedges. so ade 3 cheesy wedges. hahaha. giler ke ape? sib baik aku suke mkn cheesy wedges nih. ehehe. tapau bawak balik umah. serai pon tak abih mkn gak.

11.15 pg - masuk carrefour sbb serai kempunan nak beli pudding. sampai kat pakcik tukang laminate brg2 tuh, amboi cam pemalu lak pakcik nih. tunduk je kepale die. aku tanye, mknn pon kene bungkus gak ker? sambil menunjuk ke beg plastik KFC. die cam tade respon sgt. aku nak kate die angguk pon, tak nampak pon kepale die gerak. dah la topi die tutup mate. tak nampak langsung. mule2 aku cam nak masuk terus carrefour. tp aku tgk cam die kuarkan lagi satu plastik. hoho. kene bungkus jugak mknn rupe nye. td aku tanye.. tade respon. aku ngan serai pon jln masuk carrefour. bile dah jauh masuk dlm.. aku ngan serai ape lagi mengutuk pakcik pemalu td tu. hahahah. giler pemalu aa. tak nampak langsung muke. tunduk je. kalo die kura2.. sah tak kuar2 kepale die dr tempurung. hahahaa. isk jahat nye ngutuk org. tak baik.. tak baik.

11.18 pg - jln2 dlm carrefour. serai jumpe pudding die nak. aku beli megi, sbb semlm aku amik meggi elma. so kire cam ganti balik aa.. hhihihi

12 noon- jln2 ke ujung Alamanda agie satu. P utara.. sampai ke MPH masuk kejap.. belek2 buku.. kuar MPH.. dan balik cyber. aku anta serai kat MMU.. pestu aku singgah kat bookstore mmu kejap utk beli pelekat kete MMU. dah lame nak beli. so beli la. RM3. mahal nye. bukan nye lawa pon. tp takpe la. pestu kite pon terus balik ke cyberia. nak belok ke cyberia sket punye susah.. grr. gara2 org2 parking kat tepi jln. sampai tak nampak kete yg nak masuk MMU. kang berlanggar, tak ke nayer nnt. alhamdulilah selamat membelok ke cyberia.

12.30 noon - sampai cyberia..

sekian.. tu je utk ari nih.

Labels: ,



Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hi Dieha! Mastika here.. baru baca dieha nye journal.. detik2 hendak present! Arrrrghhh scary! Teringat last year!! Hope korang yg kene menghadapi this year, takde la seteruk last year.. Hope DM is getting better. Congrats proposal dah diaccept! All the best 2 u!!!! :)

12:48 pm, September 24, 2004  

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...