Tuesday, September 21, 2004

Demam Alamanda

ari nih bangun lewat sket sbb kelas pon tade. so slumber jela bangun dlm kul 10 gitu. subuh semayang la :P pestu tido balik. ptg2 tuh sbb tade kelas, kite pon merajinkan diri utk memasak nasik dan lauk pauk. kari ikan dr ari ahad beli tak mkn2 agie. so ingat nak panaskan kari ikan utk dibuat lauk. sayur pulak, kite ingat nak masak sayur kailan ngan soya sos masak style cine. itu specialty kite. my family mmg suke kalo kite masak sayur. lazat tak terperi. kalo org lain masak, kite tak baper nak mkn sayur. so disbbkan saye nih mmg kurang mkn sayur, kenela masak sendiri spy ade mood nak mkn sayur tuh. setelah abih mkn lunch, saye tatau nak wat ape lagi. asyik belek2 proposal yg akan dipresentkan ari khamis nih, tp tade ape yg nak diedit atau ditambah. mlm2 karang kot baru idea tu dtg. elma pon kate die tak balik mlm nih. die tido kat rumah melal, nak main badmintor katenye. so kite pon ape lagi rase nak kuar jln2 ke alamanda wat kali ke-2. hahaha

bukan ke baru semlm kuar jln2 ke alamanda dgn serai? nak pegi alamanda lagi ari nih? apa dah jadi ngan ko dieha? asyik nak ke alamanda je. hahaha. sah dah demam alamanda. so kite ape lagi. pegi jela sorang2. agi pon ingat nak amik gamba, semlm tak jadi nak shoot pape sbb tak reti nak kuar ke taman alamanda, tak jumpe jln kuar. ari nih nak survey kedai second floor lak. so dlm 20 minit tu sampai la kat alamanda. mule2 sampai tu rase pelik jugak, nape seme org pandang semcm nih. pasal kite jln sorang2 ke? ke pasal kite lupe pakai baju? bukan. baju kite pakai. suar pon pakai. tatau la kot. mungkin cara jln kite laju sgt dan agak ganaz kot. yela dah sorang2. jln la laju2. wat ape nak jln slow2. kite terus ke tingkat 2. rase cam 3 kali kene naik escalator yg rata tu utk ke tingkat 2. tgk2.. byk agie kedai yg tak bukak. mmg dah agak dah. nak survey je pon. DQ Julius ade kat tingkat 2. mule2 tak tau nak pegi mane dulu, kuar ke tmn nak shoot gamba ke atau terus ke carrefour try2 baju? ke hulu ke hilir kite jln. tu pasal org pandang kot. cam tade arah tujuan je. kejap ke sane kejap ke sini. tanpe la. pandang la.. kite tak peduli. so akhir nye kite pon pegi carrefour dulu. jln utk ke tmn masih tak jumpe. hmm.

kite pon masuk carrefour. terus wat dunno je masuk amik bakul. ignore org yg nak laminate beg tuh. kite naik dr tingkat 2 so org yg semlm tak jumpe. kot kot beg ari nih kecik sket dr semlm, tu yg die tak laminate tu. bagus gak. kite pon tgh pegang kamera nih. so seludup jela masuk, bukan nak amik gamba dlm carrefour pon. pak gud pon cam kasi jek. so masuk jela cam bese.

terus meluru ke arah baju2. isk isk. sejak bile reti bershopping nih dieha? sblm nih, kite kalo tgk baju byk2, TAK teringin pon nak beli. tp disbbkan khamis nih ade presentation, dipkkan tade baju kurung lawa, tade baju lawa yg kite bawak balik. so ape lagi, nak beli la baju yg baru. style2 yg muslimah tu. eheheheh. try punye try. dpt la dlm 3 baju. 2 baju same style, cume kaler je lain. satu pink satu hijau. 2-2 baju jenis yg cam jubah. lagi 1 baju t shirt long sleeve kaler grey. kite pon jln2 lagi, pusing2 tgk bantal, study lamp, kipas. survey harge bende2 tu. study lamp ternampak jenis cam lampu pixar yg Abah beli. harge RM30+ je. murah gak tuh. standing fan paling murah harge RM40+. tak penah ku jumpe kipas sebegitu murah. ke brand cikai punye. ntah la. kang nak ajak family dtg sini. sure akak, mummy terjuling bijik mate melihat deretan baju2, beg2 dan mcm2 lagi. agak tersusun jugak carrefour alamanda nih. elok je die susun brg ikut kategori. senang nak carik. kalo lampu cyberia blow lagi, lain kali senang je nak beli. trus ke alamanda je. so total harge baju adalah sbyk RM102.70.

keluar je dr carrefour, sbb dah cover seme kedai tingkat 2 (floor G) nih.. kite pon turun ke LG. masuk pula ke Reject Shop. byk lak baju2 yg kire nye sesuai utk mrk2 yg muslimah.. hahaha. susah nak jumpe baju muslimah kat Reject SHop nih. sedang kite tgh kusyuk membelek2 baju2 yg ade kat Reject Shop. Tibe2 terdgr org memanggil name ku. "DIEHA!". oh mak ko. terkejut beruk kite. sblm kuar umah td dah terpk.. mesti jumpe org kenal kat Alamanda nnt. tgk2 terjadi dgn betul. aiseh. org yg memanggil name ku ialah yg lain dan tak bukan.. IJAT!! abih la. dah la semlm kite rase sure die tau kite dah pegi alamanda. ari nih pegi lagi. isk isk. sure die pk dieha dah demam alamanda. hahahhaa. aku pon menjwb "HI" balik kat Ijat. walaupon muke dah merah2 sbb dah terkantoi jumpe org yg kenal. cover cover.

borak la sket2, sket je tak byk pon. lagipon tatau ape nak ckp ngan si Ijat nih. sib baik la die yg tukang tanye. kalo tak, bunyi semut bernafas la nnt. Ijat pon mintak diri, die dtg dgn 2 org kwn die.. yg kite tak cam saper. lagipon Ijat mmg tua bbrp tahun dr kite. so maybe bukan dak mmu kot kwn2 die tuh.

bile dah coast clear, saye pon sambung membelek2 baju2. ade satu baju blouse nih, ade corak vertical. RM20+ jek. mak oi murah nyer. tp cam see thru la pulak. reject reject. belek2 baju lain, ade baju nih cun abis, isk muat ke kalo kite pakai nih.. hahaha. baju die ade belah tepi cam baju jubah, cume pendek sket, paras paha. corak die pon cam cute je. walaupon murah, kite menahan diri dr mene'try' baju itu. pegi kat kwsn laki lak. ade suar cargo pants. aiyak, nih yg lemah nih. hahaha. kite lalu lagi ke dpn. baju ala2 hawaii byk jual kat situ. rase nak soh abg kite beli satu baju hawaii tuh. sbb die mmg tak penah nak ade baju warne warni. seme baju die kaler biru gelap atau hitam. dah abih round Reject Shop, kite pon kuar dan rase dah tade tmpt lain nak dituju. Department Store pon lom bukak lagi. Jaya Jusco ke Parkson yg akan dibuka kat sini? hmm.. not so sure. So kite pon rase nak balik.. lalu pegi turun ke car park.

kali nih ikut jln terus, tak lalu kat depan medan selera dah (dpn area rumah epan). nak try jln lagi satu. kot kot dekat lagi. jln tu mmg lain sket.. tp senang la, sbb terus masuk highway besar. tade byk traffic light. balik2 tu, saye pon ape lagi, fashion show jap. hahahaa. cam tade keje je. try balik baju yg dah ditry kat fitting room td. mmg kite suke la cutting baju tu. mmg elok2 ikut bahu kite yg agak broad nih. cam baju ala2 CT mase awal2 dulu pon ade gak. ada style cam kebaye pon ade. cume button die ade belah atas je.

ok.. tu je citer utk ari nih. sekian..

Labels:



Comments:

blog comments powered by Disqus

Older Posts    Home    Newer Posts
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...