Sunday, July 13, 2014

Kisah Roti Kok

^
baru seminggu dah tinggal 1 lapis aje. bekas ni boleh isi 4 lapis tau.
laju btol habis. esok lusa abis la tu.


seminggu lepas pergi kedai borong, beli biskut, kacang.. aku rembat 1 tub besar roti kok (biskut roti marjerin). memang kat kedai tu sedap dia punye roti kok. kuantiti marjerin dengan gula dia just nice.

so mase bebudak datang, nampak roti kok kat dapur, ape lagi, mintak la. bebudak dah makan sket mase dok sini. pestu mintak nak tapau bawak balik rumah. mak aku bagi la 2 plastik. yg tukang bungkusnye hakeem dan aleesya. hakeem amik 4 keping je, cukup sorang 1 untuk family dia: mama, ayah, pika dan hakeem.

aleesya plak, dia amik 1-1 masuk dlm plastic, sambil-sambil tu dia kire ala2 ali baba punye citer.

1 untuk aleesya
1 untuk ryan
1 untuk dada
1 untuk mama
1 untuk aleesya

mak aku.. "eh bukan tadi dah masukkan ke utk aleesya".

aleesya jwb.. "eh mane ade. blom masukkan lg".

dalam plastic aleesya ade 5 roti kok, instead of just 4. hahahahahahah.. ade lebih 1 la. aleesya ni, bab2 mknn cerdik btol.

Labels: , ,



Happy 4th Birthday Aleesya Reyhana

Tak penah pon nak wish anak buah kat online ni, lagipon Aleesya ni bukan reti membaca lagi. Ehehe. Saje-saje nak buat kelainan sket la. Saya nak copy paste ape yang saya dah tulis/share pada hari Aleesya lahir. Kire remisnisce la ni. Untuk yang lain, tak sure boleh buat ke tak, coz ade yang saya tak tulis pape, just share gambar saja.

...

This is what I wrote on my Herbalife Blog on 13th July 2010.

Akhirnya anak buah aku yang ke-3 kuar tengok dunia jugak. terlebey ari, tamo kuar. sedap sangat dok dalam perut mak die agaknya. kene induce baru kuar.

Namenye, Aleesya Reyhana. Name Reyhana tu dah lame dah aku recommendkan, same la jugak name Rayyan dan Maya. 3-3 nama tu ade aku dah pk sejak dari zaman Pika blom lahir lagi. ehehe. takpe takpe, skang dah gune, boleh la aku tido dgn aman. :))

Oh baby nih, lahir 12.25 am, 13 July 2010. berat baby Aleesya ni 3.5 kg. berat ye? pipi pon boleh tahan jugak chubby nye. abang die, Benjamin Rayyan pon takat 3.09 kg jek. Maya Afiqah lak, memang kuruih, 2.75 kg.

btw, ade lg sorang dalam perut akak aku, masih ade proses tumbesaran dalam perut. tahun dpn baru kuar tengok dunia.

nampak nye, bulan July bertambah lg sorang la Cancer the Crab. dulu aku dgn akak je, 19th and 18th July, skang ade sorang lagi, 13th. malang skali jauh sket tarikh nye. kalo berderet kan cantik.

Untuk korang2 yg tatau, bulan April pon same jgk, ade 3 April babies: abang aku, akak ipar, dan Pika.. 27th, 28th, dan 30th April. ekeke. ini namenye perancangan keluarga yang teratur. ekeke. mak (30 mac), ayah (14 oct) dan Rayyan (29 sept) jauh sket aa.. bulan pon lain2.

btw, baby Aleesya lahir kat Kuala Terengganu. kiteorg akan ke sane la weekend ni jenguk dia. sambil2 boleh cuti-cuti malaysia.. YEAYY!

Labels: ,



Thursday, July 03, 2014

Domino's Pizza Coupon Codes - August 2014

Coupon Code - valid until 31 August 2014



TAKE-AWAY OFFER
RM5
for ONE(1) Regular Pizza with minimum
Regular pizza purchase at standard menu price
TOTAL SAVINGS: RM 19.80

Coupon Code: SF 432
Valid Until: 31 August 2014

RM25
for ONE(1) Regular Pizza
+ ONE(1) Garlic Cheese Onion Rings
+ ONE(1) BreadStix
TOTAL SAVINGS: RM 13.40

Coupon Code: SF 433
Valid Until: 31 August 2014

RM35
for ONE(1) Large Pizza
+ ONE(1) Garlic Cheese Onion Rings
+ ONE(1) Twisty Bread
TOTAL SAVINGS: RM 13.40

Coupon Code: SF 434 / BTC 265
Valid Until: 31 August 2014

RM55
for ONE(1) Large Pizza
+ TWO(2) Regular Pizzas
TOTAL SAVINGS: RM 29.40

Coupon Code: SF 435 / BTC 266
Valid Until: 31 August 2014

Labels:



Older Posts    Home   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...