Tuesday, January 12, 2016

2016 Movies

this post will be updated regularly!
// last updated on: 2 February 2016


This has been a yearly routine. ehehe. If u want to see what movies I've watched for previous years, click on the following links: 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015.

Since i’m not really good at reviewing movies, i’ll just rate them into categories (numbers next to the movie title). Refer below. :D

1 = WOW! / FUIYOO!! / *APPLAUSE* / GOOD ENOUGH
2 = TYPICAL / TOO SLOW I WATCHED IT WHILE DOING SOMETHING ELSE
3 = HUH? THATS IT? / *BLUR* / CHOKES ON POPCORN / ZZZZ


~*~

MOVIES I'VE WATCHED & MY RATINGS...

burnt (1)
love the coopers (1)
pan (1)
star wars the force awakens (1)
the 5th wave (1)
victor frankenstein (1)

Labels:



Wednesday, December 16, 2015

Judge Darris



setiap kali nak tukar pampers darris, saya akan letak pampers tu atas kepala dia, baru dia dok diam. kalo tak bagi pape, memang menggelepar la dia. payah nak tukar pampers nanti. :))

ni gambar sebagai bukti!



oh ya, sebelum confuse, Darris ni.. nephew terbaru, anak ke-3 abang. so dah masuk 5 orang dah anak buah.

Labels: , ,



Sunday, December 06, 2015

Accidentally Gotten Into The Wrong Car



SALAH NAIK KERETA

singgah petronas nak withdraw duit
ayah aku drop off aku dan trus drive kereta ke depan.
park kat mana tu aku tak sure, sbb aku trus masuk ke dalam.

dah sudah tu, aku pon keluar la, cari kereta CRV.
nampak la 1 kereta CRV, warna grey park kat hujung.
aku pon meluru la terus ke kereta tu.
tak nampak plate number, sebab dia park parallel gitu.

mcm menyusahkan plak nak check no plate, so check based on ape yang nmpk dalam kereta. susuk tubuh org kat dlm sebijik mcm ayah aku.
dgn rambut separa botak. baju nampak mcm kaler putih.

aku dengan confident nye bukak pintu co-pilot.
bila masuk dlm kereta, aku nmpk kat tmpt same aku letak kasut boot aku.. ada sepasang kasut wedges.
sepatutnye kat situ ada kasut boot yang aku nak anta repair.
ni mcmmane leh ade kasut wedges plak? aku naik heran.

aku blom sempat naik kereta tu lagi. takat bukak pintu aje.
aku benti dr naik sbb nampak kasut wedges tu. huhu.

aku pon dongak dan pandang pada driver..
tengok-tengok, ORANG LAINNNN!!!!???
tapi orang tu pakai baju putih + jeans.
sebijik mcm ape yg ayah aku pakai. kembar sungguh!

orang tu senyum aje. dia cakap, "awak salah kereta ni..."
giler malu. mulut aku tak benti2 cakap "sorry, sorry, sorry..".
muka aku confirm merah macam tomato.

aku tutup pintu kereta dia.
lalu cari kereta CRV yang sebenar.
cari kat depan sket, nampak la seketul CRV kat situ.
jauh betol ayah aku park.

lagi 1 yang heran, orang tu tak lock plak pintu kereta.
mudah2 je aku pergi bukak pintu. dahla luas aku pergi bukak.
tunggu nak naik dan pakai seatbelt je. hahahaha.:))

ayah aku plak, aku dah sampai kat tepi kereta, masih tak unlock pintu kereta.
padahal dah nampak aku. nak soh aku ketuk secret knock kat cermin tingkap baru dia bukak. :))

Labels: , , ,



Older Posts    Home   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...